Alonso: "Had een vreemd gevoel bij gesprekken met Alpine"

Fernando Alonso verklaarde een vreemd gevoel te hebben bij de maandenlange onderhandelingen met zijn werkgever Alpine. Volgens de tweevoudig wereldkampioen verliepen de onderhandelingen stroef nadat hij kenbaar maakte nog minstens twee jaar actief te willen zijn. Het Franse team wilde hem slechts een eenjarig contract aanbieden met een optie voor nog een seizoen.

"Voor mij was het een logische zet om te verkassen naar Aston Martin", legde Alonso uit tijdens de persconferentie in Spa-Franchorchamps. "Het team wilde me graag en liet vertrouwen zien in mijn kunsten op en naast de baan. Het contract werd getekend op de maandagochtend na de race in Hongarije. We besloten het snel openbaar te maken voordat het naar de pers lekte".

"De gesprekken met Alpine vertoonden al enige maanden geen progressie. Uiteindelijk is het ook een kwestie van vertrouwen dat je voelt, en hoe graag het team je wil. Het voelde altijd al vreemd. Aston Martin wilde me echt en waardeerde mijn prestaties van de afgelopen twee seizoenen".

Overstap Alonso verrast Szafnauer

Het plotse vertrek van Alonso leek in eerste instantie het gehele team van Alpine te verrassen, maar volgens de Spanjaard had waarschijnlijk alleen Alpine-teambaas Otmar Szafnauer geen benul van de overstap: "Ik heb Laurent Rossi, Luca de Meo en al mijn monteurs geïnformeerd. Alle mensen die betrokken waren bij de onderhandelingen zijn op de hoogte gebracht. Szafnauer was daar geen onderdeel van. Waarschijnlijk hebben Rossi en De Meo hem voor de bekendmaking niet op de hoogte gesteld en daarover was hij verrast".

Alonso: "Had een vreemd gevoel bij de gesprekken met Alpine" (Philip Platzer / Red Bull Content Pool)
Alonso: "Had een vreemd gevoel bij de gesprekken met Alpine" (Philip Platzer / Red Bull Content Pool)