PSV loopt Champions League mis na nederlaag tegen Rangers

PSV heeft zich niet weten te plaatsen voor de Champions League. Na het eerdere 2-2 gelijkspel tegen Rangers FC in Glasgow verloren de Eindhovenaren met 0-1. Voor PSV wacht nu de groepsfase van de Europa League.

PSV had het in de beginfase lastig met Rangers FC. De Schotse ploeg kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd net voor het half uur, maar het schot van John Lundstram ging naast. Daarna kreeg PSV wat meer controle over de wedstrijd en kreeg het daarbij ook kansen Luuk de Jong en Cody Gakpo.

In de tweede helft moest PSV verder zonder aanvoerder De Jong. De spits werd vervangen door Xavi Simons en de ploeg van Ruud van Nistelrooij begon nog wel redelijk aan de tweede helft, maar gedurende de tweede helft werd Rangers sterker en kwam goed weg na een schot Tom Lawrence, die eindigde op de lat. Op het uur spelen ging het mis bij PSV. André Ramalho verspeelde simpel de bal na een zwakke pass van doelman Benítez, waarna Colak de bal simpel kon intikken na aangeven van Malik Tillman.

PSV kon nog een half uur iets aan de achterstand doen, maar veel kansen kreeg het niet meer, al was Gakpo nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot recht op de doelman van Rangers FC. In het slot van de wedstrijd bleef Rangers makkelijk overeind, waardoor de Schotse de Champions League in gaat. Voor PSV wacht nu de Europa League.