Ricciardo vertrekt eind 2022 bij McLaren

Het hing al enige tijd in de lucht, maar het is nu dan toch officieel: de wegen tussen Daniel Ricciardo en McLaren zullen eind dit seizoen vroegtijdig scheiden. De Australiër had in eerste instantie een contract tot eind 2023, maar toch hebben beide partijen ervoor gekozen hun samenwerking een seizoen eerder te beëindigen.

Zijn stint bij het team uit Woking bracht Ricciardo niet de resultaten waar hij aanvankelijk op had gehoopt. Ondanks een verrassende zege op het circuit van Monza in 2021 moest de McLaren-coureur regelmatig het onderspit delven ten opzichte van zijn teamgenoot Lando Norris. Ook dit seizoen is de progressie van Ricciardo minder groot dan waar hij en het team op gehoopt hadden. Naar verluidt wordt de Australiër volledig uitbetaald voor zijn 2023-contract en is hij tevens vrij om bij een andere renstal te tekenen.

Het vertrek van Ricciardo bij McLaren zet de deur open voor Oscar Piastri om door te schuiven. Het jonge talent moet dan waarschijnlijk eerst wel voor de rechter verschijnen tegenover zijn oude werkgever Alpine. Het Franse team stelt een waterdicht contract met Piastri te hebben en wil naar verluidt het geschil in de rechtbank uitvechten.