De NS staakt in Noord-Nederland: dit zijn de gevolgen

Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben aangekondigd vandaag, woensdag 24 augustus, het werk neer te leggen in Noord-Nederland. Hierdoor kunnen de hele dag vrijwel geen NS-treinen rijden in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en delen van Flevoland en Overijssel. Maak gebruik van ander vervoer of stel je reis uit. Er kunnen geen bussen worden ingezet. In de rest van het land probeert de NS zo veel als mogelijk de gebruikelijke dienstregeling te rijden. 

NS spant zich in om een aantal treinen te laten rijden van en naar Groningen en Leeuwarden Treinen van de overige treinvervoerders rijden volgens dienstregeling.. Plan je reis kort voor vertrek in de reisplanner. Een woordvoerder: "De impact van de staking is groot, we vinden het spijtig dat reizigers er zoveel last van hebben. Donderdag verwachten wij de normale dienstregeling in het gehele land te kunnen rijden. De vakbonden hebben ook voor vrijdag 26 augustus acties aangekondigd in het westen van Nederland. Op dit moment bekijkt NS wat de impact hiervan gaat zijn op het treinverkeer en onze reizigers. Zodra wij hier meer informatie over hebben, informeren wij u verder."

Cao-gesprekken
De woordvoerder: "We begrijpen de zorgen van onze collega's over de financiële situatie en werk-privé balans heel goed. De waardering voor onze collega's in een voor ieder onzekere tijd willen we daarom graag terug laten komen in de nieuwe cao. Tegelijkertijd hebben we als bedrijf te maken met krappe arbeidsmarkt, stijgende prijzen en achterblijvende reizigersaantallen. We zien voldoende aanknopingspunten om het gesprek te hervatten voor een goede cao voor onze collega's en praten hier graag over verder met de vakbonden."

Voor reizigers in Noord-Nederland die geraakt worden door de staking is de stakingsregeling van toepassing. Voor meer informatie en de voorwaarden klik hier.