Agenten Arkansas geschorst na beelden van buitensporig politiegeweld

Opnieuw zijn er opnamen gemaakt van buitensporig politiegeweld in de VS. De 27-jarige Randall Worcester wordt gearresteerd vanwege bedreiging van een pompbediende. Bij z’n arrestatie gaan de agenten los op de man: hij wordt geschopt, gestompt en met z’n hoofd op het asfalt geslagen.

Het incident vond zondag plaats rond 10.40 uur plaats voor een supermarkt in Mulberry, in Crawford County. 

Worcester wordt ervan beschuldigd een medewerker van de winkel te hebben bedreigd en toen er agenten te plaatse kwamen een hulpsheriff te hebben geduwd en op zijn achterhoofd te hebben geslagen. Waarop tot arrestatie van Worcester is overgegaan.

Op de beelden is te zien hoe de drie agenten Randall Worcester, 27, tegen de grond drukken en hem herhaaldelijk slaan, soms met gebalde vuisten.

Worcester werd naar het ziekenhuis gestuurd voor een check, en werd later naar de gevangenis gestuurd. Hij wordt beschuldigd van tweedegraads geweldpleging, verzet bij arrestatie, weigering zich te onderwerpen, het bezit van een instrument om een misdaad te plegen, criminele overtreding, crimineel wangedrag, terroristische bedreiging en tweedegraads mishandeling, zei de staatspolitie. Volgens social media is de man inmiddels weer op vrijde voeten.

Twee van de agenten zijn hulpsheriffs van het sheriffenkantoor van Crawford County en de derde is een agent van het politiebureau van de stad Mulberry, bevestigde de politie. De agenten zijn inmiddels geschorst.

De staatspolitie zei dat ze een onderzoek naar het gebruik van geweld hebben ingesteld en dat ze hun bevindingen zullen voorleggen aan de openbare aanklager van Crawford County "die zal bepalen of het gebruik van geweld door de wetshandhavers in overeenstemming was met de wetten van Arkansas".

Een verklaring van het Sheriff's Office van Crawford County zei: "Met betrekking tot de video die op sociale media circuleert waarbij twee afgevaardigden van Crawford County betrokken zijn, hebben we de staatspolitie van Arkansas verzocht het onderzoek uit te voeren en de afgevaardigden zijn geschorst in afwachting van de uitkomst van het onderzoek."