Haller verrast Van Aert in Hamburg

Marco Haller heeft verassend de Bemer Cyclassics, de nieuwe naam van de Duitse World Tour-wedstrijd in en rond Hamburg, gewonnen. De Oostenrijker van Bora-hansgrohe won voor de Belgen Wout van Aert en Quinten Hermans.

De Duitse wedstrijd was omwille van sinds 2019 niet meer verreden, maar dit jaar stond de wedstrijd weer op de koerskalender met vooral veel sprinters. Yevgeniy Gidich (Astana Qazaqstan), Jacopo Mosca (Trek-Segafredo) en Anthony Jullien (AG2R Citroën) waren de vroege aanvallers, maar het viertal zou in de finale geen rol van betekenis vertolken.

Vlak voor de laatste twee keer de beklimming van de Waseberg reed Ide Schelling naar de kopgroep toe, terwijl in het peloton een grote valpartij was, waarbij meerdere favorieten voor de zege erbij lagen. Wout van Aert, een van de grote favorieten kon nog net de valpartij ontwijken. Op 22 kilometer van de meet werd Schelling weer ingerekend door Mikkel Bjerg en ploeggenoot Patrick Konrad, die waren weggereden uit de eerste groep.

Op de laatste beklimming van de Waseberg reed Konrad zijn vluchtgenoten eraf, terwijl Van Aert in het voorste peloton doortrok. Jhonatan Narvaez en Quinten Hermans en twee renners van Bora-hansgrohe Konrad en Marco Haller konden volgen, waardoor we een kopgroep van vijf kregen met nog zeventien kilometer te gaan.

Het peloton volgde op twintig seconden alleen zouden ze nooit meer bij de kopgroep van vijf komen dankzij de goede samenwerking vooraan. In de sprint met vijf verraste Haller van Aert. De Oostenrijker verraste de Belgen Van Aert en Hermans en pakte zo zijn eerste zege in de WorldTour, voor de Belgen. Narvaez legde beslag op de vierde plaats, voor Konrad.