Moto2-coureur Ogura pakt leiding in WK met zege op Red Bull Ring

Het wereldkampioenschap in de Moto2 kent een nieuwe leider. Op de Red Bull Ring in Oostenrijk werd de Grand Prix van Oostenrijk afgewerkt en daarbij domineerde het team van Honda, dat overigens niet op daadwerkelijke Honda-motoren rijdt.

Ai Ogura stond voor de tweede keer op poleposition, Alonso Lopez en Augusto Fernandez stonden ernaast en op rij twee vonden we Jake Dixon, Somkiat Chantra en Pedro Acosta - Bo Bendsneyder vertrok vanaf de zestiende plek, Zonta van den Goorbergh stond op de 24e stek.

Al kort na de start sloeg Ogura een mooi gaatje, waarbij Lopez en Chantra probeerden bij te blijven en ook Jake Dixon een poging deed om aan te haken. Dat lukte niet helemaal en onder meer Celestino Vietti, Acosta en Aron Canet gingen er voorbij, terwijl Chantra bijna weer aan kon haken bij teamgenoot Ogura.

Met een ronde of negen te gaan reed Vietti op de derde plek, maar de titelkandidaat schoof onderuit bij het aanremmen. Ogura en Chantra reden ondertussen ver voor de rest, met Acosta op de derde plek. Ogura en Chantra knokten nog even om de winst, maar die ging gewoon naar de Japanner, die daarmee ook de leiding in het WK overnam. Chantra werd tweede, Dixon finishte voor Acosta als derde.