Sasaki wint mooie Moto3-race op Red Bull Ring

Op de Red Bull Ring in Oostenrijk hebben de jonge motorsporttalenten in de Moto3 zondagochtend de Grand Prix van Oostenrijk afgewerkt. Het werd weer een echte Moto3-race, waarbij tot aan de laatste bochten werd geknokt om de podiumplaatsen.

Daniel Holgado vertrok voor het eerst van poleposition en had Ayumu Sasaki en Deniz Öncü naast zich staan, met Riccardo Rossi, Dennis Foggia en Diogo Moreira op de tweede rij. Tatsuki Suzuki begon lekker en had na de eerste schermutselingen de leiding, voor David Muñoz, Holgado, WK-leider Sergio Garcia en diens teamgenoot en WK-concurrent Izan Guevara.

Öncü zat er ook goed bij, maar ging na een paar ronden wijd en sloot middenin de grote kopgroep weer aan. Richting de helft van de race werd er nog altijd flink geknokt om elke positie, waarbij Guevara, Holgado, Öncü en de van een dubbele longlappenalty teruggekeerde Sasaki vooral om de eerste paar plekken vochten.

Met nog twee ronden te gaan had zich een kopgroepje van vier mannen losgereden van de rest: Sasaki, Suzuki, Öncü en Muñoz. In een mooie slotronde hield Sasaki de leiding vast en hij reed naar de winst, voor landgenoot Suzuki en Muñoz, met Öncü als nummer vier. Garcia finishte op een prima vijfde plek, Guevara beperkte de schade op plek zeven ook netjes.