EK-brons voor mountainbikester Terpstra

Op het Europees kampioenschap mountainbiken heeft Anne Terpstra Nederland een medaille bezorgd. Op grote afstand van het Franse topduo pakte ze het brons in een natte en daardoor toch best zware race in het Olympiapark in München.

Het parcours an sich was bepaald niet geweldig, het had meer weg van een veredeld rondje veldrijden. Door de regen bleef de klei en andere troep echter overal aan plakken en dat maakte het wel pittig. Pauline Ferrand Prevot en Loana Lecomte uit Frankrijk ontsnapten al snel en het was Ferrand Prevot die - na een fraaie aanval - merkte hoe problematisch de aangekoekte klei kon zijn: haar ketting liep eraf, ze kreeg hem er nauwelijks meer op en haar ruime voorsprong werd een achterstand van een minuut.

Lecomte koerste lekker door en kwam uiteindelijk niet meer in de problemen, terwijl Ferrand Prevot's fiets wel in orde bleef en zij op een dikke halve minuut het zilver kon pakken. Ver achter hen schudde Terpstra de Zwitserse uitdaagsters van zich af en op dik drie minuten pakte ze het brons, een halve minuut voor de Zwitserse Jolanda Neff.