Uitslag Vitesse - Heerenveen

Na twee keer 0-0 hebben gespeeld heeft sc Heerenveen de eerste overwinning te pakken. In Arnhem werd Vitesse met 0-4 verslagen door de Friezen dankzij een hattrick van Sydney van Hooijdonk.

sc Heerenveen kwam deze competitie nog niet tot scoren, maar bij Vitesse kwamen de Friezen al na vijf minuten op voorsprong via Sydney van Hooijdonk op aangeven van Amin Sarr. Ook bij de andere doelpunten was het spitsenduo van Heerenveen betrokken. In blessuretijd van de eerste helft zorgde Sarr voor de 0-2 en in de tweede helft gaf Sarr nog twee assists op Van Hooijdonk die een hattrick maakte tegen Vitesse.

Voor Heerenveen betekende dat de eerste overwinning van het seizoen, terwijl Vitesse nog altijd op nul punten staat na drie wedstrijden in de eredivisie.