Uitslag Ajax - FC Groningen

Ajax heeft makkelijk afgerekend met FC Groningen. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 6-1 onder meer door drie doelpunten van Steven Bergwijn.

Ajax kwam al in de vierde minuut op voorsprong dankzij Steven Bergwijn. De Amsterdammers kregen daarna goede kansen om de score te verdubbelen, maar na een uitval van FC Groningen maakte Cyril Ngonge de gelijkmaker.

Ajax kon opnieuw beginnen, maar voor rust stond de landskampioen alweer met 3-1 voor na een prachtige goal van Antony en opnieuw Bergwijn. Na rust liep de ploeg van Alfred Schreuder nog uit naar een 6-1 na een nieuw doelpunt van Bergwijn. Later pikte ook nog Kenneth Taylor en invaller Steven Berghuis een doelpuntje mee.