Uitslag Feyenoord - Heerenveen

Feyenoord heeft voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden in de Eredivisie. De Rotterdammers kwamen in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Heerenveen.

Vanaf het begin had Feyenoord de overhand tegen Heerenveen en in de tweede minuut was Jacob Rasmussen al dicht bij de openingstreffer. Later waren Marcus Pedersen en Javairô Dilrosun ook nog gevaarlijk, maar bij rust stond het nog 0-0.

In de tweede helft kwam Heerenveen wat beter voor de dag en kreeg het ook wat kansjes. Justin Bijlow kwam met de schrik vrij, toen hij een corner verkeerd inschatte, maar gelukkig voor Feyenoord kon Heerenveen niet profiteren. Niet veel later was Bijlow wel bij de les en keerde een inzet van Amin Sarr.

In het slot van de wedstrijd zette Feyenoord nog aan en kreeg Jens Toornstra de beste kans van de wedstrijd, maar die werd na een prachtige reflex gekeerd door uitblinker Andries Noppert. Santiago Giménez, die zijn debuut maakte bij Feyenoord, was nog dicht bij de 1-0, maar ook zijn inzet ging niet in goal, waardoor het in De Kuip 0-0 bleef.