Verdachten schietpartij de Bijlmer stormden binnen bij huisfeestje

De schietpartij gisteravond in de beruchte flat Daalwijk in Amsterdam Zuidoost, voorheen de Bijlmer, gebeurde tijdens een huisfeestje. In totaal raakten drie personen gewond, zo is te lezen op de site van AT5.

Kort na 22.00 uur kreeg de politie een melding dat er in een woning in de flat was geschoten. Op dat moment was er een feestje gaande waarbij een aantal aanwezigen op het balkon zat.

Drie mannen kwamen volgens de politie "uit het niets" het huis binnen. Op het balkon ontstond er een vechtpartij tussen het drietal en de mensen die op het balkon waren. Even later volgden schoten waarbij twee Amsterdammers van 18 en 24 jaar en een 25-jarige Haarlemmer gewond raakten.

Twee van hen werden met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis, het derde slachtoffer meldde zich later in het ziekenhuis. Nadat de schoten waren gelost, is het drietal de woning uit gevlucht. De recherche heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Het is niet het eerste incident bij Daalwijk. In januari 2020 kwam een 26-jarige man om het leven bij het opnemen van een videoclip. In november 2018 werd een bewoonster van de flat door een verdwaalde kogel in haar hoofd geraakt toen ze op bed lag en in augustus van dat jaar werd een vrouw er gestoken.