KNVB en bondscoach Parsons uit elkaar

De KNVB en bondscoach van de oranjevrouwen Mark Parsons hebben in 'gezamenlijk besloten om de samenwerking te beëindigen', zo laat de voetbalbond weten. Het spel onder de Engelsman was niet om over naar huis te schrijven. Parsons had de moeilijke taak de zeer succesvolle Sarina Wiegman op te volgen bij de OranjeLeeuwinnen.

Na de uitschakeling van de voetbalvrouwen in de kwartfinale van het EK voetbal vond er een evaluatie plaats in Zeist, dat viel niet positief uit voor Parsons. "In aanloop naar en op het EK vielen zowel het vertoonde spel als de resultaten tegen en dat kunnen we ons niet veroorloven. De lat ligt hoog. Nederland was titelverdediger en ook finalist op het laatste WK, we willen meedoen voor de prijzen. Met het oog op de huidige WK-kwalificatiereeks is besloten dat op zeer korte termijn iemand anders aan het roer komt te staan. Dat is geen leuke beslissing maar ook dat hoort bij topvoetbal", aldus Jan Dirk van der Zee, binnen de directie eindverantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal in een verklaring van de KNVB.

"De groep kwam uit een waanzinnig sterke periode en aangevuld met jonge speelsters moest het team de basis leggen voor nieuwe successen. Mark is in deze tussenfase erin geslaagd om nieuwe talenten te scouten en een kans te geven en daar zijn we hem dankbaar voor. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", zo vult Van der Zee aan.

Enige haast is geboden voor de KNVB in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. In september staat de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland op het programma.