Demonstratie bij homomonument na mishandeling tijdens Pride-weekend

Bij het homomonument wordt woensdag een demonstratie georganiseerd naar aanleiding van een mishandeling tijdens het Pride-weekend. Vrijdagnacht zou een vrouw na een rit samen met een andere vrouw in een Uber-taxi door de chauffeur zijn mishandeld. Volgens de vrouwen zou de chauffeur dat hebben gedaan nadat zij elkaar een kus gaven, schrijft Het Parool. Zo meldt AT5.

De politie bevestigt tegenover AT5 dat er 'iets is gebeurd', maar wijst er ook op dat er geen aangifte is gedaan en dat er daarom nog geen onderzoek is gestart. De link met lhbti-geweld wordt daarom vooralsnog niet gemaakt.

'Vervelende situatie'
De politie laat daarnaast weten dat het de taxichauffeur is geweest die als eerste contact met hen heeft opgenomen. Volgens de man was er sprake van een vervelende situatie met klanten, geeft een woordvoerder van de politie aan. Daarbij zou ook de auto van de chauffeur zijn bespuugd.

Dat er daarna iets is gebeurd dat 'niet oké is', staat vast, aldus de woordvoerder. De politie benadrukt wel dat geen van de passagiers al aangifte heeft gedaan. Met één van hen is nu een afspraak gemaakt om dat vandaag alsnog te gaan doen.

Reactie
Uber noemt het tegenover Het Parool ‘verschrikkelijk wat er gebeurd is’ en laat weten dat de man op non-actief is gesteld. "Iedereen heeft recht op een veilige rit en we nemen deze zaak hoog op. De veiligheid van alle gebruikers van onze app is een topprioriteit en daarom moet dit incident tot op de bodem worden uitgezocht." Uber laat daarnaast weten dat het de politie hulp heeft aangeboden in het onderzoek.