Uitslag AZ - Go Ahead Eagles

AZ heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen winnen afgesloten. In Alkmaar werd er met 2-0 gewonnen van Go Ahead Eagles dankzij twee goals in de laatste twintig minuten.

In de eerste helft had Go Ahead Eagles de kans om de score te openen. Bas Kuipers kopte in een klutssituatie op doel, maar keeper Hobie Verhulst voorkwam de 0-1. In de tweede helft kwam AZ beter voor de dag en voerde de druk op en Vangelis Pavlidis kreeg vlak na rust de kans op de 1-0, maar die kans was nog niet besteed aan de Griekse aanvaller.

Met nog twintig minuten te gaan kwam AZ toch op voorsprong via Pavlidis. De spits werkte een voorzet van van Aslak Fonn Witry binnen. In de slotfase stelde Van Brederode de drie punten veilig voor AZ. De jonge aanvaller werkte na een combinatie met de ingevallen Yusuf Barasi de 2-0, zijn eerste competitiedoelpunt voor AZ.