Uitslag RKC - FC Utrecht

RKC en FC Utrecht hebben zaterdagavond de punten gedeeld. In Waalwijk stond RKC bij rust met 2-0 voor, maar dankzij twee goals van Bas Dost in de tweede helft werden de punten verdeeld tussen RKC en FC Utrecht.

RKC kwam al na een kwartier op voorsprong via Dario van den Buijs, die raak schoot uit een corner. Iliass Bel Hassani maakte er vlak voor rust 2-0 van na een schot in de verre hoek, waarbij hij de doelman van Utrecht kansloos liet.

Vlak nadat Michiel Kramer in de tweede helft een grote kans op de 3-0 had gemist maakte invaller Bas Dost de aansluitingstreffer uit een rebound. Daarna hield de thuisploeg lang stand, maar vijf minuten voor tijd werd het alsnog gelijk en ook ditmaal was Dost trefzeker. De spits die niet fit genoeg was om te beginnen kopte raak uit een voorzet van Luuk Brouwers. In de resterende minuten werd er niet meer gescoord, waardoor in Waalwijk de punten werden gedeeld tussen de beide ploegen.