Donny M. (22) bekent betrokkenheid doden en ontvoeren van Gino (9)

De 22-jarige Donny M. heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de ontvoering en dood van de negenjarige Gino. Het jongetje verdween op woensdagavond 1 juni en zijn lichaam werd drie dagen later gevonden op enkele tientallen meters afstand van de woning van Donny M.  in Geleen.

Moordverdachte Donny heeft zijn verhaal tijdens een politieverhoor opgebiecht. Een justitiewoordvoerster laat weten daar 'op dit moment' niet op in te kunnen gaan.

Voorlopig wordt Donny moord, ontvoering en het bezit van kinderporno ten laste gelegd. Hij verschijnt op 14 september voor het eerst tijdens een openbare zitting voor de rechter.

Gisteren werd bekend dat een zus van Gino één van de verdachten is die zijn gearresteerd (en weer vrijgelaten) voor een inbraak in het huis van Donny M.. Deze inbraak vond plaats twee weken nadat het lichaam van Gino werd gevonden. Of er iets is meegenomen uit het huis van Donny M., wil de politie niet zeggen. Volgens L1 hebben de vrouwen naar persoonlijke spullen en documenten van M. gezocht.