PSV ontsnapt aan nederlaag tegen AS Monaco in voorronde CL

PSV heeft de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League met 1-1 gelijkgespeeld tegen AS Monaco. Volgende week is de return in Eindhoven.

In het slot van de eerste helft kwam PSV via een knappe aanval op voorsprong. Joey Veerman schoot vanaf de rand van de zestien binnen nadat Luuk de Jong de bal teruglegde. PSV kon even daarvoor gelukkig adamhalen nadat de scheidsrechter door de VAR naar de kant werd gehaald voor een eventuele handsbal van Jordan Teze, maar gelukkig voor de Eindhovenaren zag de scheids daar terecht niks in.

In de tweede helft was Monaco de betere. Takumi Minamino kreeg in het begin van de tweede helft een goede kans, maar de Japanse middenvelder schoot net naast. Daarna had Guus Til de score kunnen verdubbelen, maar de aanvallende middenvelder kon de goede kans niet afmaken.

Monaco zou toch de verdiende gelijkmaker maken aan het eind van de wedstrijd. Een vrije trap werd doorgekopt door Eliot Matazo en Axel Disasi werkte van dichtbij de gelijkmaker binnen. PSV was op en had nog het geluk dat het bij 1-1 bleef. Vlak na de gelijkmaker was de thuisploeg dicht bij de 2-1, maar gelukkig kopte Youssouf Fofana op de paal.

PSV hoopt ten koste van Monaco de play-offs voor een plaats in een groepsfase van de Champions League te bereiken. Als het volgende week dinsdag wint van Monaco, wacht een tweeluik met Rangers FC of Union Sint-Gillis.