Opnieuw aanhouding voor storten afval op snelweg A18

Opnieuw is er iemand aangehouden voor het storten van afval op de A18 tijdens boerenprotesten van afgelopen donderdag. Het gaat om een 40-jarige man uit Groenlo.

De man wordt ook verdacht van opruiing. Eerder werd een 42-jarige man uit de gemeente Oost-Gelre aangehouden voor de afvaldumping.

De recherche doet onderzoek naar de verschillende incidenten die vorige week plaatsvonden in Oost-Nederland. Deze incidenten zorgen voor grote schade en onveilige situaties. Het rechercheonderzoek leidde naar de vanochtend aangehouden verdachte. Hij is meegenomen naar het bureau en zal verhoord worden over zijn aandeel in dit incident.

Het rechercheonderzoek wordt voortgezet en richt zich op de diverse incidenten in Oost-Nederland, zoals blokkades, dumpen van afval en brandstichting. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

A18
Op 28 juli omstreeks 22.15 uur werd een groep van zo’n 30 trekkers waargenomen op de N18, rijdend in de richting van de A18. Ter plaatse troffen agenten aan het begin van de A18, ter hoogte van Westendorp, een blokkade aan, waarbij afval gedumpt was. Eén verdachte werd op heterdaad aangehouden. Deze 42-jarige man uit de gemeente Oost-Gelre is gisteren voorgeleid aan de Rechter-Commissaris, die de man onder voorwaarden geschorst heeft uit zijn voorlopige hechtenis.