Ferrari bovenaan in vrije trainingen Hongarije

Op de Hungaroring nabij Boedapest zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Hongarije afgewerkt. Dat gebeurde in hete omstandigheden, maar zaterdag slaat dat om: er wordt noodweer verwacht en het is zelfs niet uitgesloten dat de kwalificatie verplaatst moet worden naar de zondag.

Slecht weer in aantocht en een onduidelijk schema voor de zaterdag dus, maar op vrijdag werd er in elk geval getraind. Carlos Sainz deed dat in de eerste training sneller dan wie dan ook, eigenlijk kwamen er maar twee coureurs in de buurt van de Ferrar-rijder: Max Verstappen gaf 0,130 seconden toe en Charles Leclerc klokte uiteindelijk een 0,289 seconden langzamere tijd dan zijn teamgenoot. Lando Norris was op 0,549 seconden de best of the rest, verder gingen de verschillen al richting een seconde.

Ook in de tweede training stond Ferrari bovenaan, maar dit keer was het Leclerc die de boventoon voerde. Ook nu werden de Ferrari's gesplit, maar niet door Verstappen: Norris parkeerde zijn McLaren keurig op 0,217 seconden van Leclerc, met Sainz vlak achter hem op 0,231 seconden. Verstappen stond er met 0,283 seconden achterstand wel keurig bij, Daniel Ricciardo en Fernando Alonso volgden op 0,427 en 0,604 seconden en vanaf plek zeven - Sebastian Vettel (+0,808) ging het al naar een seconde.

De volledige resultaten zijn hier te vinden.