'NASA waarschuwt mannelijke astronauten; niet masturberen in de ruimte'

Het is voor velen een droom: astronaut worden. Zwevend door de ruimte. Voor een select groepje geluksvogels gaat deze droom uitkomen. Zij mogen de ruimte in om onze aardbol vanaf een afstand te bewonderen.

Maar wat doe je als je je eenzaam voelt of gaat vervelen, daar in het International Space Station? Nou, er hangen nogal wat regels en restricties aan die alone time in de ruimte, zo blijkt uit een interview van Conan O’Brien met een wetenschapper van NASA.

De Amerikaanse tv-presentator vroeg aan de wetenschapper of er wel eens porno wordt gekeken door eenzame ruimtevaarders. Dat is absoluut niet toegestaan, verklaarde de wetenschapper. De mannelijke astronauten worden met klem verzocht niet te masturberen. Want zonder zwaartekracht kan hun rondvliegende kwakkie nogal wat chaos veroorzaken en onbedoeld op den duur drie vrouwelijke collega’s bezwangeren. 

Volgens de Amerikaanse astronoom Dr John Millis is seks met een ander in de ruimte helemaal een “logistieke nachtmerrie”. Hij noemt problemen als zwevende lichaamssappen en krimpende jongeheren. Volgens hem kun je het vergelijken met de liefde bedrijven terwijl je aan het skydiven bent. Het is technisch gezien niet onmogelijk, maar er komt wel kunst en vliegwerk bij kijken.