Duitse voetbalsters naar EK-finale in en tegen Engeland

Op het Europees kampioenschap voetbal hebben de Duitse vrouwen zich geplaatst voor de finale. In Milton Keynes werd Frankrijk opzij geschoven door de veelvoudig kampioen, zondag wordt om 18.00 uur in Londen de finale gespeeld.

Na een kleine veertig minuten was het voor het eerst echt raak, nadat Duitsland eerder al een kans uit het doel gestompt zag worden: Svenja Huth leverde een heerlijke pass af en Alexandra Popp tikte de Duitse ploeg fraai naar een 1-0 voorsprong.

Duitsland kon niet lang van de voorsprong genieten, want kort voor rust schoot Clara Matéo op doel, met succes: de bal belandde via keepster Merle Frohms in het doel voor de gelijkmaker. Vervolgens bleef het een tijd relatief rustig, tot Delphine Cascarino en Wendie Renard na een dik uur een grote kans op Frohms zagen eindigen.

Een kwartier voor tijd werd de bal het Franse strafschopgebied in geslingerd en daar stond Popp klaar: de doelpuntenmachine kopte de 2-1 binnen. Frankrijk kreeg nog een kans om op gelijke hoogte te komen, Duitsland liet een kans op de genadeslag liggen en het bleef bij 2-1: Duitsland speelt zondag de finale tegen Engeland.