Duitse voetbalsters weer in halve finales EK

Na het debacle van 2017, toen ze in de kwartfinales werden uitgeschakeld, hebben de Duitse voetbalsters zich weer geplaatst voor de halve finales van het EK. Duitsland, dat acht van de vorige tien EK's won, rekende in Londen af met Oostenrijk.

Na 25 minuten kwam Duitsland verdiend op voorsprong, doordat de bal na uiterst knullig verdedigen op prima wijze bij Lina Magull terecht kwam. Daar bleef het geruime tijd bij, tot kort na rust: Barbara Dunst schoot van grote afstand vol op de lat en tekende zo bijna voor de gelijkmaker.

Amper vier minuten later sloegkeepster Merle Frohms een Oostenrijkse corner weg, waarna Sarah Puntigam in de rebound de paal raakte. Duitsland kon er ook wat van, vooral Klara Bühl had het vizier niet op scherp staan: een kwartier voor tijd raakte ze de lat, een paar minuten later voorzag Alexandra Popp haar van een perfecte pass, die door Bühl voor vrijwel open doel naast werd geschoten.

Met de blessuretijd in zicht maakte Duitsland het dan toch af, geholpen door de Oostenrijkse keepster Manuela Zinsberger. De keepster van Arsenal was de hele wedstrijd bij uittrappen al rare dingen aan het doen en dat kwam haar in de slotfase duur te staan: ze schoot de bal tegen het been van de aanstormende Popp en de 2-0 eindstand rolde zo het scorebord op.