VS: zeldzame adelaarsrog springt aan boord van boot, baart daarna 4 jongen

April Jones was afgelopen vrijdag samen met haar zoon, echtgenoot en schoonvader aan het vissen in de buurt van de vuurtoren van Sand Island bij Dauphin Island, Alabama.

Op dat moment sprong een gevlekte adelaarsrog, die naar schatting 180 kilo woog, uit het water en landde in hun boot - en raakte de schouder van Jones.

Jones zei dat de familie "er zeker van wilde zijn dat ze in leven bleef, dus we bleven water op haar gooien tijdens de 15-20 minuten durende boottocht terug naar de kust."

"We voeren naar de dichtstbijzijnde boothelling, die toevallig bij het Dauphin Island Sea Lab was," voegde Jones eraan toe. "Ik rende het lab binnen om te zien of iemand kon helpen haar eruit te halen. Intussen waren er mensen naar de boot gekomen en die hielpen haar eruit te komen."

Pas toen "kwamen we erachter dat ze vier jongen ter wereld had gebracht. We hadden geen idee wanneer ze dat had gedaan. De jongen bewogen niet."

De jongen zijn door de stress te vroeg geboren en hebben het niet overleefd. De overleden jongen zijn achtergebleven in het Sea Lab voor nader onderzoek en educatiedoeleinden, want de adelaarsrog is een zeldzame, bedreigde diersoort.