Door vader doodgestoken kindje was een baby van nog geen zes maanden oud

Het gistermiddag doodgestoken kindje was een meisje van nog geen zes maanden oud. De verdachte Ruud S. (22) is haar eigen vader. Zo meldt het AD

Waarom de militair zijn dochtertje heeft gedood is nog niet bekend gemaakt. Volgens zijn geschokte moeder was hij erg trots op zijn dochtertje, maar kampte hij al langer met  psychische problemen.

De Koninklijke Marechaussee heeft in het belang van het onderzoek nog geen details over deze gruwelijke babymoord bekend gemaakt.

Het geweld gebeurde zondagmiddag rond 17:15 uur. Een getuige hoorde gegil en zag de moeder met de baby van circa zes  maanden oud in de armen naar buiten lopen. De moeder zakte met het kind in de armen op straat in elkaar, zag een ooggetuige. De keel van het kindje zou keel zijn doorgesneden, een omstander bracht de baby met grote spoed nog naar een ziekenhuis toe. 

Buurtbewoners hebben de arrestatie van de vader gefilmd. Buurtbewoners kijken woedend toe als hij in de boeien wordt geslagen.

In de beelden knikt de verdachte als hem door een omstander wordt gevraagd of hij 'het heeft gedaan'. De politie moet een aantal mensen tegenhouden die de verdachte te lijf willen gaan.