Franse voetbalsters naar kwartfinales EK na winst op BelgiŰ

De Franse voetbalsters hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het Europees kampioenschap in Engeland. De ploeg rekende in Rotherham met meer moeite dan verwacht af met België, dat daardoor op één punt blijft steken.

Al na zes minuten was het raak voor Frankrijk: Kadidiatou Diani kopte raak. Kort daarop liet ze een grote kans liggen en tien minuten voor rust werd dat bestraft: Janice Cayman kreeg een heerlijk passje en zette België op gelijke hoogte.

Dat duurde allemaal niet lang, want kort voor rust kopte Griedge Mbock Bathy hard de 2-1 binnen. In de slotfase kreeg Frankrijk nog een uiterst dubieuze penalty wegens hands, maar Wendie Renard stuitte op de keepster en schoot de rebound naast het doel.

In de andere wedstrijd in de groep namen Italië en IJsland het tegen elkaar op, waarbij IJsland al na drie minuten op voorsprong kwam: Karolina Vilhjalmsdottir scoorde een rommelgoal. Italië liet bijzonder veel grote kansen liggen, tot een uur later: Valentina Bergamaschi tekende met een heerlijk schot eindelijk voor de gelijkmaker.

In het vervolg liet Italië nog eens kans na kans liggen, onder meer de paal werd geraakt, waarna IJsland zowaar een kans kreeg op drie punten. Sveindis Jonsdottir liet de kans liggen en het bleef bij een gelijke verdeling van de punten.