Duitse voetbalsters met tweede zege door, Denemarken klopt Finland

Op het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen heeft Duitsland zich geplaatst voor de kwartfinales. Na de 4-0 zege op Denemarken werd dinsdagavond ook Spanje aan de kant geschoven: 2-0.

In Londen kwam Duitsland na een gigantische blunder van de Spaanse keepster al snel op voorsprong: de bal werd recht in de voeten van Klara Bühl gespeeld, die niet twijfelde. Spanje kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar liet die liggen, waarna Alexandra Popp voor rust de 2-0 binnen kon werken. Daar bleef het verder bij, ondanks nog wat kansjes over en weer.

In Milton Keynes speelde Denemarken tegen Finland, wat lange tijd niet meer opleverde dan een kansje hier en daar. Pas na dik zeventig minuten was het eindelijk raak: Pernille Harder scoorde en besliste daarmee gelijk de eindstand in de wat gezapige wedstrijd.