FIA bevestigt vertrek Masi

Het was al even stil rondom ex-wedstrijdleider Michael Masi, maar vandaag werd bekend dat de Australiër zijn taken bij de FIA definitief neerlegt. Hoewel hij naar verluidt nog werkzaamheden verrichtte voor de FIA, waren er signalen dat Masi er wel eens definitief mee zou kunnen stoppen.

"De FIA bevestigt dat Michael Masi heeft besloten de FIA te verlaten", zo werd bekend gemaakt in een officieel statement. "Masi heeft besloten terug te keren naar Australië om meer tijd met zijn familie door te brengen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. De FIA bedankt hem voor zijn toewijding en wenst hem het beste voor de toekomst".

De ex-wedstrijdleider nam in 2019 de taken over van de onverwachts overleden Charlie Whiting. De Australiër kwam vooral in 2021 voor hete vuren te staan met als (anti)climax tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi. Aan het begin van het seizoen werd bekend dat hij zijn taken als wedstrijdleider neerlegde en koos de FIA voor Niels Wittich en Eduardo Freitas als wedstrijdleiders.