FOK! Wat een weer: Warm met wat wolkjes

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hi allemaal ! 

We hebben zomer! En het wordt nog warmer, in de loop van het weekeinde is er een overgang naar zonnig en (zeer) warm weer. Vooral dinsdag wordt het waarschijnlijk op uitgebreide schaal tropisch warm, mogelijk tot ca. 38°C in het oosten. 

Vanaf zondag is er een redelijke kans (30-60%) op code geel voor hitte in met name het zuiden.

Maar eerst de verwachting voor vandaag:

Afgelopen nacht bleef het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur lag rond 18°C. De zuidwestenwind was matig.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is matig.

Vanmiddag is het in het zuiden half tot zwaarbewolkt, in de rest van het land schijnt de zon volop. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 23°C in het noordwesten tot plaatselijk 29°C in het zuiden en oosten. In het noordelijk kustgebied wordt het 18 tot 22°C. De wind komt uit het noorden en is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Vanavond is het in het zuiden half tot zwaar bewolkt, elders zijn er brede opklaringen. Er staat een matige noordelijke wind.

Vandaag een zeer toepasselijke foto:

Onder de Griekse zon bij Attica (Foto: Laforest)
Onder de Griekse zon bij Attica (Foto: Laforest)

Dinsdag 38 graden in het oosten (lokatie Winterswijk) (Foto: Printscreen Buienradar))
Dinsdag 38 graden in het oosten (lokatie Winterswijk) (Foto: Printscreen Buienradar)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!