Podiumplekken baanrenners Lavreysen en Braspennincx in Nations Cup

De vierde en laatste dag van de Nations Cup baanwielrennen in het Colombiaanse Cali, alweer de laatste van het seizoen, heeft twee Nederlandse podiumplekken opgeleverd. Het volgende grote baanevenement is nu in oktober, als in Parijs het WK gehouden wordt.

Keirin vrouwen
Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx stonden in de finale, waarin Van Riessen het tempo snel opvoerde. Dat bleek te vroeg, ze eindigde als vijfde, terwijl olympisch kampioene Braspennincx zich opwerkte naar de derde plek. De winst was voor thuisfavoriete Martha Bayona, voor de Nieuw-Zeelandse Ellesse Andrews - Steffie van der Peet won de kleine finale en werd zevende.

Individuele sprint mannen
Dit keer eens géén Harrie Lavreysen tegen Jeffrey Hoogland in de finale. Hoogland ging er in de halve finales uit tegen Nicholas Paul uit Trinidad & Tobago, maar werd wel derde door de Colombiaan Cristian Ortega met 2-0 te kloppen. Paul pakte zelfs de winst: hij kon Lavreysen in heat één knap verrassen en maakte het in de tweede heat af.

Koppelkoers vrouwen
Er stonden slechts acht teams aan de start, waarvan er eigenlijk maar drie competitief waren. In slechts één van de twaalf tussensprints waren er geen punten voor Colleen Gulick en Jennifer Valente en zo ging het Amerikaanse team er met de winst vandoor, voor Francesca Selva/Letizia Paternoster uit Italië en Michaela Drummond/Ella Wyllie voor Nieuw-Zeeland.

Omnium mannen
Juan Arango ging als leider de afsluitende puntenkoers in, en zijn op de eerste drie onderdelen opgebouwde voorsprong leek voldoende. Toch ging het mis: hij zat in de slotfase niet mee met Matteo Donega uit Italië en de Indonesiër Bernard van Aert - geen familie van - en moest genoegen nemen met plek drie. Donega pakte de winst, Van Aert werd zeer knap tweede.