Vandaag extra zitting over moord op Peter R. de Vries

De rechtbank buigt zich vandaag over nieuwe stukken over de moord op Peter R. de Vries. Dat gebeurt in een extra zitting, die vorige week opeens ingepland werd nadat bekend werd dat er meer informatie is over de zaak, zo schrijft AT5

Volgens verschillende media heeft een getuige de vermeende uitvoerders Delano G. en Kamil E. gekoppeld aan de groep rond Ridouan Taghi. Volgens de rechtbank is het onderzoek 'niet volledig' geweest. De advocaten van de twee verdachten en het Openbaar Ministerie moeten nog op de nieuwe stukken kunnen reageren en dat gebeurt vandaag.

Levenslang
Het Openbaar Ministerie heeft ongeveer een maand geleden levenslange gevangenisstraffen geëist tegen Delano G. en Kamil E.. Volgens het OM heeft G. geschoten. E. zou de vluchtauto hebben bestuurd, daarnaast zou hij een rol hebben gehad bij de voorbereiding.

De rechtbank zou op donderdag 14 juli uitspraak doen in de zaak. Het is niet duidelijk of dat nog steeds zo is. Er zal in ieder geval waarschijnlijk wel een zitting plaatsvinden.

Verdachten opgepakt
Vorige week kwam er meer nieuws over het onderzoek naar de moord naar buiten. Er zijn zeker drie verdachte opgepakt. Een van hen zou een aansturende rol hebben gehad, twee anderen zouden na de moord een video hebben gemaakt en die hebben verspreid.

De zitting vindt vandaag in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam Zuid plaats en begint om 10.00 uur.