Tennisster Rybakina wint Wimbledon

Tennisster Elena Rybakina heeft de titel gepakt op Wimbledon. Op het heilige Londense gras was de als zeventiende geplaatste Kazachse in de finale te sterk voor de nummer drie van de plaatsingslijst, de Tunesische Ons Jabeur.

Jabeur begon nog erg goed aan de wedstrijd: in de eerste set plaatste ze een vroege break en later trok ze met nog een break de set naar zich toe. Het tweede bedrijf begon dan juist met een break voor Rybakina, die met veel moeite haar tweede servicegame vast wist te houden en vervolgens gelijk nog een break plaatste.

Het leverde Rybakina de setwinst op en dus werd er een beslissende derde set gespeeld, waarin de Kazachse vroeg een break plaatste. Jabeur deed op 2-3 bijna wat terug, maar kon dat niet afmaken en na een tweede break gooide Rybakina de wedstrijd dicht: 3-6, 6-2, 6-2.

Rybakina is de eerste Kazachse ooit die een Grand Slam-titel in het enkelspel wint. Ze komt overigens sinds 2018 uit voor dat land: ze is geboren en woont in Rusland, maar de Kazachse bond deed haar ooit een prima financieel aanbod.