Geblesseerde Nadal naar halve finales Wimbledon

Tennisser Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de halve finales op Wimbledon, maar makkelijk was het bepaald niet: de Amerikaan Taylor Fritz dwong hem tot een vijfsetter, terwijl de Spanjaard veel last had van een buikspierblessure.

Nadal begon lekker met een snelle break, maar leverde die rap in en zag Fritz er met nog een break overheen komen om de set te pakken. In set twee gaf Nadal wederom een break weg, terwijl hij ook nog eens een blessurebehandeling onderging: het lukte niet om voluit te serveren.

Met zijn forehand als wapen wist Nadal set twee zowaar te pakken, maar set drie ging na een dure dubbele fout in de beginfase naar Fritz. In set vier leverde Nadal een break in, bepaald niet voor het eerst, maar via een break op 5-5 wist hij er toch een beslissende vijfde set uit te trekken.

Op 3-3 in de vijfde set kwam Fritz meermaals bijzonder goed weg, maar hij verloor de game op zijn service alsnog. Hij brak snel terug en er moest een supertiebreak gespeeld worden om de beslissing te brengen, waarin Nadal simpelweg een maat te groot was: 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4).

In de halve finales staat Nadal tegenover de Australiër Nick Kyrgios, die nooit eerder de laatste vier op een Grand Slam-toernooi bereikte. Kyrgios rekende af met de Chileen Cristian Garin, een wedstrijd die wat minder spannend was: 6-4, 6-3, 7-6 (5).

Overigens liet Nadal al weten dat het nog niet helemaal zeker is of hij tegen Kyrgios in actie gaat komen. De Spanjaard wil eerst de behandeling afwachten en kijkt vrijdag of hij fit genoeg is om te spelen.