Van Vleuten grijpt de macht in Giro Donne

Annemiek van Vleuten heeft de macht gegrepen in de Giro d'Italia Donne. In de derde etappe van de Ronde van Italië voor vrouwen was ze in de heuvelachtige rit de beste, voor Mavi García. Marta Cavalli werd op driekwart minuut derde.

Na eerste een proloog en twee vlakke ritten in de Giro Donne stond vandaag voor het eerst een rit op het programma waar er geklommen moest worden. Halfweg de derde etappe reed Annemiek Van Vleuten samen met Mavi García en Marta Cavalli weg uit het peloton en zorgde al snel voor een beslissing deze Giro.

Het trio liep steeds maar verder weg bij het peloton en op de laatste klim van de dag moest Cavalli passen bij Van Vleuten en Garcia. De Nederlandse en de Spaanse maakte vervolgens een lange sprint van, waarin Van Vleuten de snelste was. Cavalli werd derde op 43 seconden en daarna volgde het lange wachten en pas op een kleine vijf minuten kwam de nummer vier over de streep, waardoor het voor eindzege zal gaan tussen Van Vleuten, Garcia en Cavalli.

Van Vleuten heeft in het algemeen klassement nu een voorsprong van 25 seconden op Garcia, en 57 op de Italiaanse Cavalli. Elisa Longo Borghini is de nummer vier op precies vijf minuten.

Submitter:  Bron: FOK!sport