Jabeur via Mertens naar kwartfinales Wimbledon, droom Niemeier gaat door

Tennisster Ons Jabeur staat net als vorig jaar in de kwartfinales op Wimbledon. De als derde geplaatste Tunesische rekende bij de laatste zestien in twee sets af met de Belgische Elise Mertens: 7-6 (9), 6-4.

Jabeur speelt in de kwartfinales tegen de Tsjechische Marie Bouzkova, die nooit eerder voorbij de tweede ronde kwam op een Grand Slam-toernooi. Dit keer verloor ze tot nog toe alleen haar allereerste set van het toernooi, maar verder moest ook Caroline Garcia uit Frankrijk er overtuigend aan geloven: 7-5, 6-2.

Jule Niemeier debuteerde op Roland Garros op een Grand Slam-toernooi, won op Wimbledon voor het eerst een wedstrijd en staat nu bij de laatste acht. De jonge Duitse rekende met 6-2, 6-4 opmerkelijk soepel af met de Britse Heather Watson, tot teleurstelling van het thuispubliek.

In de kwartfinales neemt Niemeier het op tegen haar landgenote Tatjana Maria, die ook nooit eerder zo ver kwam. De Duitse speelde een thriller tegen Jelena Ostapenko (12) en klopte de Letse uiteindelijk met 5-7, 7-5, 7-5.