FOK! Wat een weer: Zon, regen, onweer, windstoten en hagel!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Yo!

Wat een prachtig weer gister, ik hoop dat jullie er ook van genoten hebben. 

Gisteravond was er weinig bewolking en bleef het op de meeste plaatsen droog. Er stond een zwakke tot matige wind. Een heerlijke zomeravond dus om buiten te chillen.

Komende nacht is het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 13°C in het zuidwesten en 17°C in het noordoosten. Er is weinig wind.

Vanochtend is de zon vaak te zien en is het nog droog. In het zuidwesten raakt het bewolkt. De wind mag geen naam hebben.

Vanmiddag is het uit met de pret in het zuidwesten, het zal daar gaan regenen terwijl het elders nog droog zal zijn.

Halverwege de middag wordt er voor het noorden en het oosten van het land (Friesland, Groningen, Drente, Overijssel, Gelderland en Limburg) code geel afgegeven. Donderdag komen er vanaf de tweede helft van de middag in het oosten en noorden onweersbuien. Bij deze buien is er kans op windstoten rond 60 km/uur, veel regen in korte tijd (30 mm in een uur) en hagel (1-2 cm). Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden.

Een prachtig zicht op de Schwaneburg in Kleve (Foto:Qltel)
Een prachtig zicht op de Schwaneburg in Kleve (Foto:Qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!