Ontsnapte tbs'ers nog altijd op vrije voeten: 'Behoorlijk gevaarlijk'

De zoektocht naar de twee tbs’ers die dinsdagavond uit de tbs-kliniek van de Pompestichting in Nijmegen ontsnapten duurt nog altijd voort. Het gaat om Luciano Dijkman (24) en de Sherwin Benshomin Windster (27). Het Openbaar Ministerie maakte deze namen woensdag bekend. “Deze mensen dienen achter slot en grendel te zitten”, zegt officier van justitie van het Landelijk Parket, Jirko Patist. Zo meldt WNL.

De ontsnapping vond plaats tussen 20.30 en 21.00 uur. Zij hadden hulp van handlangers van buitenaf, die met een slijptol een gat in de hekken rond het forensisch psychiatrisch centrum maakten. Daarna  vluchtte het tweetal in een witte Volkswagen Golf.

Dijkman heeft ondanks zijn jonge leeftijd een enorm strafblad. Zo werd hij in 2015 als minderjarige schuldig bevonden aan het plegen van twee gewapende overvallen. Windster schoot als jeugd-tbs’er tijdens zijn verlof bij een uit de hand gelopen woningoverval in september 2015 in Tilburg een man dood.

De vrees is dat de twee zich niet zonder slag of stoot zullen laten oppakken als ze door de politie worden getraceerd.

Beide mannen hebben een normaal postuur. Windster is 1.74 meter, heeft twee gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. Hij droeg tijdens de ontsnapping een bruin trainingspak. Dijkman is 1.83 meter lang en droeg dinsdagavond een donkerblauw trainingspak. De politie roept op het tweetal vooral niet zelf te benaderen maar de politie te bellen op 0800-6070.