Veel details over Xenoblade Chronicles 3

Nintendo heeft tijdens een Direct van alles uit de doeken gedaan over hun aankomende RPG Xenoblade Chronicles 3. Er is daarna een nieuwe trailer uitgekomen om ons nog eens eraan te herinneren dat de game vanaf 29 juli te spelen is op Nintendo Switch.

Tijdens de Direct werden onder andere de personages van Xenoblade Chronicles 3 voorgesteld, enkele omgevingen van de wereld Aionios getoond, de combat uitgelegd en ook kwam er meer informatie over het klasse-systeem en andere features zoals de Ouroboros.

In Aionios, de wereld van Xenoblade Chronicles 3, zijn de twee naties Keves en Agnus met elkaar verwikkeld in een hevige strijd. Vechten is voor de soldaten dagelijkse kost. Zes soldaten van deze twee naties worden op pad gestuurd om een speciale missie te voltooien. Lukt het deze personages, die ooit niets dan wederzijdse haat kenden, om een manier te vinden waarop iedereen kan blijven leven?

Je gaat met een groep van zes hoofdpersonages op reis in Xenoblade Chronicles 3, maar gaandeweg zul je ook inwoners van Aionios tegenkomen die je graag willen helpen als zevende teamlid. Op het strijdtoneel kan slechts één heldenpersonage je helpen, maar je kunt vrijuit tussen helden wisselen. Bovendien hebben ze hun eigen speciale klassen, zoals Guardian Commander, Incursor en War Medic. Teamleden kunnen zelfs klassen van deze helden aannemen zodra ze een bondgenoot worden. Door meer helden te rekruteren, krijgen spelers dus de beschikking over een bredere selectie klassen en Arts, waardoor hun strategische arsenaal wordt uitgebreid.

Xenoblade Chronicles 3 krijgt ook een betaalde uitbreidingspas. Daarmee krijgen spelers vanaf de release van de game tot eind 2023 aanvullende content, die in vier sets zal worden uitgebracht, om hun reis door Aionios uit te breiden. De content bevat handige voorwerpen, nieuwe outfits en kleurenvarianten voor outfits, challenge battles, nieuwe missies, nieuwe heldenpersonages en tot slot een nieuw verhaalscenario. De uitbreidingspas voor Xenoblade Chronicles 3 is vanaf vandaag verkrijgbaar als pre-purchase voor € 29,99 in de Nintendo eShop.

Amiibo's worden ondersteund in Xenoblade Chronicles 3. Scan een compatibele amiibo om handige voorwerpen te ontvangen voor het avontuur in Aionios. Als je de Shulk-amiibo scant, zal het zwaard van een personage lijken op de Monado, het iconische wapen uit het oorspronkelijke Xenoblade Chronicles, als je de Swordfighter-klasse van Noah gebruikt.

Trailer

De hele Direct