Derde verdachte aangehouden voor overval op Mark Gillis

De politie heeft maandagochtend een derde verdachte aangehouden voor zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de overval op Mark Gillis in Ommel. Het gaat om een 22-jarige man uit ’s-Hertogenbosch. Eerder hielden ze al een 39-jarige man uit ’s-Hertogenbosch en een 42-jarige verdachte uit Rosmalen aan.

Mark Gillis, bekend van de reality-serie over zijn familie op tv, werd in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar op brute wijze overvallen toen hij bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer aankwam. De forensische recherche deed daarna uitgebreid sporenonderzoek in en om het chalet van het slachtoffer, waarbij diverse sporen werden veilig gesteld. Dat waren onder andere DNA-sporen, achtergelaten door de daders, op basis waarvan de eerste verdachte al werd geïdentificeerd en daarna werd aangehouden.

De 22-jarige verdachte uit ‘s-Hertogenbosch kwam in het vervolgonderzoek in beeld. Uiteindelijk leidde de verdenking van zijn betrokkenheid bij de overval tot de aanhouding van vanochtend. Hij werd rond 11.00 uur aangehouden op het politiebureau, waar hij zichzelf meldde. Eerder op de ochtend werd zijn woning al bezocht, maar de man zelf werd niet thuis aangetroffen.

Het onderzoek gaat ook na de aanhouding van deze verdachte onverminderd door. De twee eerder aangehouden verdachten zitten beiden nog vast.