Drie honden vallen kudde schapen aan, 13 dode en meerdere gewonde dieren

In Rosmalen zijn zondagochtend dertien schapen doodgebeten in een natuurgebied door drie honden. Nog eens drie schapen waren zo gehavend dat agenten de dieren uit hun lijden hebben verlost met hun dienstwapen, volgens de politie. Zo meldt de NOS.

De schapen liepen los in het natuurgebied, dat vrij toegankelijk is, en horen bij een kinderboerderij meldt Omroep Brabant. Op de kinderboerderij is volgens de politie met grote verslagenheid gereageerd.

Toen agenten de schapen vonden, was het niet bekend wie de eigenaar was van de dieren. "Onze prioriteit lag bij het welzijn van de schapen en op dat moment was het het beste om de dieren niet langer te laten lijden", legt de woordvoerder uit. "Later werd duidelijk dat de eigenaar er geen bezwaar tegen had." 

"Het leek erop dat de honden zijn losgebroken", vertelde een woordvoerder van de politie aan RTL. "Het waren grote honden, maar van welk ras is onduidelijk."

De eigenaar van de kinderboerderij heeft aangifte gedaan tegen de eigenaar van de honden en stelt de hondenbezitter aansprakelijk voor de kosten. De honden zijn inmiddels in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie beslist wat er met de honden gaat gebeuren.