Verstappen: "Het waren verraderlijke omstandigheden"

Op een natte baan in Montreal wist Max Verstappen gisteravond beslag te leggen op de pole position voor de Grand Prix van Canada. Met een ruime marge bleef de Nederlander Fernando Alonso voor en met concurrent Charles Leclerc op de negentiende startplaats kan Verstappen vandaag een belangrijke slag slaan in de strijd om de wereldtitel.

"Het waren verraderlijke omstandigheden. Maar we zijn kalm gebleven, hebben geen fouten gemaakt en maakten de juiste beslissingen in het laatste gedeelte van de kwalificatie. Ik ben er superblij mee dat ik hier op pole positie sta", aldus de Red Bull-coureur na afloop van de kwalificatie, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Nederlander vertelde dat hij ondanks de moeilijke omstandigheden genoot op de baan. "Het is ook geweldig om na een paar jaar weer terug te zijn in Montreal en het is fantastisch om zoveel fans te zien. Je krijgt op deze baan het gevoel in een kart te rijden mede dankzij de echte kerbstones. Ik geniet ervan om hier te rijden en kijk uit naar morgen."

Verstappen was niet meteen te euforisch in aanloop naar de race van vandaag. "Maar ik mag niet verwachten dat het een rechttoe rechtaan race zal gaan worden. Ik denk dat het dicht bij elkaar zal zitten met Ferrari, want ik moet rekening houden met Sainz die vlak achter me staat", aldus de regerend wereldkampioen.

Verstappen: "Het waren verraderlijke omstandigheden" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Het waren verraderlijke omstandigheden" (Getty Images / Red Bull Content Pool)