Final Fantasy VII Rebirth aangekondigd voor PS5

Square Enix heeft Final Fantasy VII Rebirth voor PlayStation 5 aangekondigd. Het is de tweede titel in het Final Fantasy VII Remake-project. Het wordt uitgebracht in de winter van 2023.

De uitgever bevestigde ook dat het Final Fantasy VII Remake-project uit drie titels zal bestaan. De eerste titel is Final Fantasy VII Remake, de tweede Final Fantasy Rebirth en de derde en daarmee laatste titel wordt later bekendgemaakt.

"Final Fantasy VII Rebirth is zo ontworpen dat mensen van deze game kunnen genieten, of ze nu de originele game kennen of niet. Nieuwe spelers kunnen zelfs genieten van het starten van hun Final Fantasy VII-reis met Final Fantasy VII Rebirth", zegt Tetsuya Nomura, Final Fantasy VII Remake Series Creative Director. "Cloud en zijn vrienden beginnen aan een nieuwe reis in deze game, en ik geloof dat de scènes die ze zien nadat ze Midgar hebben verlaten, spelers een frisse, nieuwe ervaring zullen geven. Ik kan niet wachten om de intentie te delen achter het noemen van de eerste titel, 'Remake', en de tweede titel, 'Rebirth'. Mettertijd hoop ik te onthullen hoe de derde titel zal worden genoemd en waar deze reis uiteindelijk zal leiden."