FOK! Wat een weer: tropisch in het zuiden

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend zijn er naast perioden met zon ook enkele wolkenvelden. Van het zuidwesten uit wordt het overal vrij zonnig. De maximumtemperatuur varieert van 25°C op de Wadden tot lokaal 32°C in het zuiden. De zwakke wind draait gedurende de dag van zuidoost naar zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig.

Komende nacht is er weinig bewolking en blijft het droog. Het wordt een zwoele nacht met een minimumtemperatuur van 16°C in het noorden tot 20°C in het zuidoosten. De wind wordt geleidelijk zwak en is zuidwestelijk. In het noordwesten en noorden draait de wind later naar west tot noordwest.

Morgen overdag is het overwegend zonnig. De temperatuurverschillen zijn groot. In het noorden wordt het 20 tot 26°C, in het midden rond 30°C en in het zuidoosten is het met 35°C heet te noemen. Er wordt geen neerslag verwacht. De wind is zwak tot matig en in het zuidoosten zuidwestelijk, elders veranderlijk. M.u.v. het zuidoosten draait de wind later op de dag naar noordoost en neemt toe naar matig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig. 

De dag eindigde met een diverse lucht in Purmerend (Foto: Pukeko)
De dag eindigde met een diverse lucht in Purmerend (Foto: Pukeko) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!