'Schiphol gaat deze zomer vluchten schrappen, tienduizenden reizigers gedupeerd'

Omdat Schiphol het personeelstekort bij de handbagagecontrole deze zomer niet meer gaat verhelpen, gaat de luchthaven vluchten schrappen. Dat melden zowel De Telegraaf  als de NOS, vandaag. Volgens de krant zien tienduizenden vakantiegangers hun reis daardoor in het water vallen. Zo staat te lezen bij AT5.

De NOS meldt dat Schiphol nu de hand legt aan de laatste plannen voor het schrappen van de vluchten. Tot een paar dagen geleden hoopte de luchthaven dat luchtvaartmaatschappijen hier zelf mee zouden komen, maar de maatschappijen zouden daar niet aan willen meewerken.

Door de grote personeelstekorten loopt het al weken vast op het vliegveld. In mei presenteerde Schiphol een actieplan, waarmee het wil voorkomen dat personeel vertrekt en het voor nieuwe arbeidskrachten aantrekkelijker wil maken om te komen werken.

Ook de reisorganisaties zitten nu met hun handen in het haar. Zo stapt branchevereniging ANVR naar de rechter omdat het vreest dat een groot aantal bedrijven failliet gaat als de plannen doorgaan. "Het is volstrekt onacceptabel dat Schiphol haar personeelsbeleid niet op orde heeft", zegt ANVR-voorman Frank Oostdam tegenover de NOS.