Advocaat nabestaanden Peter R. de Vries: 'Medeleven verdachte lastig aan te horen'

Advocaat Annemiek van Spanje, die de belangen van de kinderen en vriendin van Peter R. de Vries behartigd, vond het opvallend dat Delano G. opeens toch een verklaring aflegde. In de verklaring betuigde de vermeende schutter, die eerder telkens zweeg, zijn medeleven aan de nabestaanden. Zo meldt AT5.

"Het waren maar een paar regeltjes, maar dat was desalniettemin iets wat we niet hadden zien aankomen, gelet op zijn proceshouding tot dusver", zei Van Spanje. Ze denkt dat de verklaring om die reden nog niet geland is bij Royce en Kelly de Vries en Tahmina Akefi.

"Het is denk ik heel lastig om aan te moeten horen dat iemand zijn medeleven uit voor het verlies van je vader of je ex-partner, terwijl diegene ook verantwoordelijk wordt gehouden door het Openbaar Ministerie voor het overhalen van de trekker", vervolgt ze. "Dat staat in schril contrast met elkaar."

Kamil E. gaf eerder wel antwoord op vragen van de rechter. Hij herhaalde vandaag dat hij ongewild in deze situatie terecht kwam. Van Spanje: "Hij is ook echt in de veronderstelling dat hij terug kan naar zijn gezin. Dat was dus geen verrassing, zijn proceshouding vandaag."

Volgens Van Spanje heeft de hoogte van de straf geen prioriteit. "Wat zij heel belangrijk vinden is dat ze in ieder geval tot dusver dit kunnen afsluiten, los van de vraag of er een hoger beroep komt. En wat daarbij de straf is? Zij zeggen, we krijgen onze vader of ex-geliefde daar niet mee terug."

De rechtbank doet op 14 juli uitspraak.