België present in Rainbow Six Siege

Operation Vector Glare, het tweede seizoen van het zevende jaar voor Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, is nu speelbaar op alle platformen. Dit nieuwe seizoen introduceert de nieuwe Belgische Operator Sens, een nieuwe Team Deathmatch-map, fase 1 van het nieuwe reputatiesysteem, gameplayverbeteringen en meer.

Operation Vector Glare zet strategie op de voorgrond met de nieuwe aanvaller Sens, een tacticus uit België met militaire ervaring en training in psychologie. Sens is uitgerust met de R.O.U. Projector System gadget waarmee hij een wiel uitzet dat in een rechte lijn beweegt en kleine projectors achterlaat, die zich na een bepaalde tijd vernietigen. De projectors bouwen een muur van licht die het zicht van andere Operators blokkeert. Sens is uitgerust met een POF-9 of een 417 als primair wapen en een SDP 9MM of een GONNE-6 als secundair wapen.

Naast Sens komen er dit seizoen nog meer updates naar de game, waaronder:

  • Close Quarter, een nieuwe Team Deathmatch-map
  • Fase 1 van het reputatiesysteem, met omgekeerde friendly fire sancties, updates aan het annuleren van matches en privacymodus
  • Twee onboarding tools: shooting range, een ruimte om te oefenen, trainen en experimenteren; en Operator guides, handleidingen die spelers informeren over Operators en strategieën
  • Een derde slot voor secundaire wapens voor bepaalde Operators
  • Een optie om de intensiteit van schermtrilling aan te passen
  • Geen Operator-quarantaine meer voor esports

Operation Vector Glare introduceert ook het Squad Up Reactivation Program waarin spelers tot vier voormalige teamgenoten kunnen uitnodigen die tijdens Jaar 7 niet hebben gespeeld. Na het samen spelen van vijf matches, in eender welke PVP-gamemodus, ontvangen beide spelers grote beloningen. Spelers die hun voormalige teamgenoten uitnodigen, verdienen beloningen voor elk van hun vier vrienden die het programma voltooien, waaronder nieuwe Jaar 6 Operators, een nieuwe skin voor een exotisch wapen, Battle Pass-punten en meer. Elke speler die terugkeert en vijf wedstrijden heeft gespeeld, kan een Operator van Jaar 4 of 5 of andere beloningen vrijspelen.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is verkrijgbaar voor PlayStation 5, Playstation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.