DLC, bundel en PSVR2-ondersteuning voor Resident Evil Village

Capcom zal op 28 oktober de DLC 'The Winters' Expansion' voor Resident Evil Village uitbrengen. Er komt ook een bundel met daarin de basisgame en uitbreiding en er is een PSVR2-versie in de maak.

The Winters' Expansion' bevat een derdepersoonsmodus voor de campagne en The Mercenaries: Additional Orders met nieuwe omgevingen en nieuwe speelbare personages Chris Redfield, Heisenberg en Lady Dimitrescu. De uitbreiding brengt ook een vervolg op het verhaal in Shadows of Rose. Dit nieuwe verhaal speelt zich 16 jaar na de gebeurtenissen in Resident Evil Village af en volgt Rose Winters, de dochter van hoofdpersoon Ethan, terwijl ze worstelt met haar krachten. Spelers moeten een andere dimensie verkennen en overleven in het bewustzijn van de Megamycete, op zoek naar een uitweg.

Resident Evil Village Gold Edition, een bundel van "The Winters' Expansion" en de hoofdgame, wordt ook uitgebracht op 28 oktober 2022 in fysieke en digitale versies voor PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Steam en Stadia. Resident Evil Re:Verse, een multiplayer-ervaring die gratis is voor Resident Evil Village-spelers, gaat op dezelfde datum live.

En alsof het nieuws niet op kan: Resident Evil Village-producent Tsuyoshi Kanda deelde ook mee dat het hoofdverhaal van de game nu ontwikkeld wordt voor PlayStation VR2.

Resident Evil Village is nu beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, pc via Steam en Stadia. De MacOS-versie komt later dit jaar.