Dino's neermaaien in Exoprimal

Capcom zal op 11 juli, 25 juli en 7 augustus een closed netwerktest organiseren voor de pc-versie van Exoprimal via Steam. Ook hebben ze een nieuwe gameplaytrailer uitgebracht.

De trailer laat de hoofdspelmodus "Dino Survival" zien, waarin twee squadrons van vijf Exofighters zo snel mogelijk opdrachten voltooien die worden toegewezen door een kunstmatige intelligentie genaamd Leviathan. Teamleden trekken een exosuit aan, elk met weer eigen specialiteiten, en moeten missies voltooien voordat hun rivalen dat doen om te winnen. In leven blijven en blijven zoeken naar een manier om te ontsnappen aan de dodelijke spelletjes van Leviathan is een tweede probleem dat je als team moet oplossen.

De video laat een missie zien waar squadrons neergestorte vliegtuigen verdedigen tegen aanvallen van dinosauriërs, en een level waarin een enorme hamer geïintroduceerd wordt die Exofighters kunnen gebruiken. Er zijn twee nieuwe Assault-klasse Exosuits. Barrage, een brandende bommenrichter en de sluipschutter Vigilant met railgeweer. Hoewel spelers het in veel situaties opnemen tegen hordes dinosaurussen, zijn er andere momenten waar ze rechtstreeks botsen met vijandige squadrons, of momenten waar rivaliserende teams moeten samenwerken om veel sterkere vijanden uit te schakelen, zoals de Neo Tyrannosaurus.

Exoprimal komt in 2023 uit voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc via Steam.