Van Gaal: "De Kuip is allemaal oude troep"

De Rotterdamse Kuip wordt door velen gezien als het mooiste voetbalstadion van Nederland. Bondscoach Louis van Gaal leverde gisteren na de Nations League wedstrijd tegen Polen echter felle kritiek op het stadion van Feyenoord. "Het is volgens mij allemaal oude troep."

Aan de grasmat ligt het niet, maar over veel andere faciliteiten is van Van Gaal niet tevreden: "Met de technische staf moet ik hier in de gym zitten. Daar hebben ze een tafel en een koffiepot neergezet. In de rust doe ik mijn tactische praatje en sta ik met mijn rug naar tien, twaalf spelers. Dat kan allemaal niet."

Een nieuw stadion zit er voorlopig niet in zo bleek onlangs, dus zit er volgens de bondscoach maar één ding op, er niet meer komen. Hij heeft dan een duidelijke voorkeur voor de Johan Cruijff Arena. "In de Arena heeft de technische staf gewoon een mooie eigen kamer. Ik heb dus een voorkeur voor de Arena. Maar goed, ik ben maar de bondscoach, dus ik heb daar niets over te vertellen."

Overigens hebben de prestaties van het Nederlands Elftal er niet onder te lijden. Nederland is in de Kuip al sinds oktober 2000 ongeslagen, een reeks van 29 duels.